Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدهادی ایمانیه یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دنبال مسمومیت دانشجویان این دانشکده از رستوران و خوابگاه ها نمونه برداری کردند که بررسی ها گویای مسمومیت غذایی این دانشجویان بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: همه امکانات و خدمات درمانی و بهداشتی در اختیار بیماران دانشجو قرار گرفت تا آنها سلامتی خود را بازیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شماری از دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز شامگاه سه شنبه 12 اردیبهشت ماه پس از صرف غذا دچار مسمومیت شدند و با تلاش های صورت گرفته برای درمان این دانشجویان، هم اینک تنها 2 بیمار در بیمارستان بستری هستند که به گفته مسئولان دانشکده، صبح یکشنبه 17 اردیبهشت ماه مرخص می شوند.
به گفته مسئولان اورژانس فارس، افزون بر 323 مورد مراجعه توسط دانشجویان دانشکده باهنر ثبت شده است که از این میان، شماری از آنها توسط تیم اورژانس مستقر در دانشکده درمان شدند و 39 نفر توسط اورژانس و 49 نفر با وسیله شخصی به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز اعزام شدند.
در همین حال، مسئولان این دانشکده می گویند که برخی دانشجویان بیش از یک بار مراجعه به اورژانس داشته اند و از این رو، آمار قطعی دانشجویانی که درگیر بیماری شدند در نشستی خبری اعلام می شود.
** بیماری مهار شد
دکتر محمدرضا عالی منش رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی استان فارس نیز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: مراجعه کننده جدیدی از دانشجویان و کارکنان دانشکده باهنر شیراز بابت مسمومیت نداشته ایم و می توان گفت که این بیماری مهار شده است.
** خلع ید پیمانکار رستوران دانشکده
رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: تاکنون همه دانشجویان و کارکنان این دانشکده که دچار مسمومیت غذایی شده بودند، به جز یک نفر مرخص شده اند.
محمد مهدی علویان مهر افزود: وضعیت عمومی تنها فرد بستری در بیمارستان به پایداری رسیده است و انتظار می رود بزودی از بیمارستان ترخیص شود.
اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور نیز با ارسال توضیحاتی به رسانه ها ضمن اشاره به اقدام های فوریتی برای امدادرسانی به دانشجویان اعلام کرد: انبار نگهداری مواد غذایی و رستوران دانشکده در لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت دانشجویان پلمپ شد و کارشناسان تغذیه دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و امور دام شیراز برای نمونه برداری در محل حضور یافتند.
در این اطلاعیه آمده است: برای کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری، فضاهای عمومی خوابگاه دانشکده با نظارت عوامل بهداشتی ضدعفونی و مواد ضدعفونی کننده نیز در بین دانشجویان توزیع شد.
این اطلاعیه می افزاید: با توجه به احتمال آلوده بودن آب، مقادیری آب معدنی تهیه و برای شرب دانشجویان توزیع گردید.
اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور توضیح داد: با توجه به احتمال قصور پیمانکار دراولین ساعات بروز واقعه از پیمانکار طرف قرارداد خلع ید و درحال حاضر غذای مورد نیاز دانشجویان از دانشگاه شیراز تامین می شود.
وی ادامه داد: با توجه به درخواست دانشجویان بستری شده مقرر شد امتحانات میان ترم حسب شرایط دانشجو با تاخیر برگزار شود.
پیش از این مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری ظهر جمعه 15 اردیبهشت ماه جاری با حضور در بیمارستان حضرت علی اصغر شیراز از دانشجویان بیمار دانشکده فنی شهید باهنر عیادت کرد.
دکتر فضل الله ایرجی کجوری ضمن ابراز تاسف از مسموم شدن این دانشجویان، پیگیر مراحل درمانی دانشجویان بیمار شد.
در این دیدار که معاون فرهنگی دانشگاه شیراز و رئیس دانشکده باهنر شیراز حضور داشتند اقدامات انجام شده مطرح شد.
نماینده وزیر علوم همچنین با حضور در جمع دانشجویان خوابگاهی دانشکده باهنر در جریان فعالیت های انجام شده مسئولان دانشکده در مهار و کنترل بیماری قرار گرفت.
6113/ 2027
خبرنگار: نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز