Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نامه سرگشاده سه تشکل دانشجویی این دانشکده که شنبه نسخه ای از آن به خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز فارس نمابر شد، توصیه شده که از هرگونه سوء استفاده سیاسی از مسمومیت دانشجویان خودداری شود و این درخواست در چارچوب صنفی مورد توجه و بررسی مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گیرد.
در این نامه که به امضای دبیر شورای صنفی، مسئول بسیج دانشجویی و دبیرکل شورای دبیران انجمن های علمی دانشکده شهید باهنر رسیده است،از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای حضور در جمع دانشجویان این دانشکده و رسیدگی به خواسته ها و مطالبات آنها دعوت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نامه سرگشاده آمده است: در روز چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه جاری طاقت دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز به سرآمد؛ آنها به دلیل مسمومیت تعداد زیادی از دانشجویان و کیفیت پایین غذای سلف سرویس دانشکده مقابل رستوران به تجمع پرداختند و از صرف غذا خودداری کردند.
این نامه می افزاید:زمانی یک دانشجو در دانشگاهی پذیرفته می شود، آن دانشگاه موظف است که تمام هم و غم خود را در مسیر تدریس استادان مجرب به همراه تمام امکانات آموزشی، رفاهی و ... را برای وی فراهم آورد، بی هیچ عذر و بهانه ای.
در این نامه خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آمده است: با وجود تلاش ها و پشتکار آقای دکتر علویان مهر ریاست دانشکده و به دور از هرگونه سوء استفاده های سیاسی از آن ،خواهان حضور حضرتعالی و رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کل کشور برای پاسخگویی به مساتل موجود تا روز دوشنبه 18 اردیبهشت ماه هستیم.
پیش از این مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری ظهر جمعه 15 اردیبهشت ماه جاری با حضور در بیمارستان حضرت علی اصغر شیراز از دانشجویان بیمار دانشکده فنی شهید باهنر شیراز عیادت کرد.
دکتر فضل الله ایرجی کجوری ضمن ابراز تاسف از مسموم شدن این دانشجویان، پیگیر مراحل درمانی دانشجویان بیمار شد.
در این دیدار که معاون فرهنگی دانشگاه شیراز و رئیس دانشکده فنی شهید باهنر شیراز حضور داشتند اقدامات انجام شده مطرح شد.
نماینده وزیر علوم همچنین با حضور در جمع دانشجویان خوابگاهی دانشکده باهنر در جریان فعالیت های انجام شده مسئولان دانشکده در مهار و کنترل بیماری قرار گرفت.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان فارس روز پنجشنبه دراین باره گفته بود:به دنبال مسمومیت دانشجویان این دانشکده، 39 نفر توسط اورژانس و 49 نفر با وسیله شخصی به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز اعزام شدند که تا ظهر پنجشنبه 73 نفر از آنها از بیمارستان ترخیص شدند.
محمدرضا عالی منش اظهار کرد: از ساعت 20 روز سه شنبه 12 اردیبهشت تا ساعت 10 صبح پنجشنبه 14 اردیبهشت ماه ، 332 مورد مراجعه دانشجویان به اورژانس به علت مسمومیت ثبت شده است.
وی گفت: ٣٨ نیروی انسانی شامل ٢ متخصص طب اورژانس، سه پزشک عمومی، ٦ نیروی ستادی، سه عضو تیم بهداشتی و ٢٤ نفر تکنسین اورژانس ١١٥ با هشت دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک دستگاه خودرو فرماندهی در دانشکده شهید باهنر شیراز به دانشجویان خدمات درمانی ارائه دادند.
رئیس دانشکده فنی شهید باهنر شیراز نیز روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: علت مسمومیت دانشجویان این دانشکده همچنان در حال بررسی است و هم اینک به طور قطع نمی توان درباره علت اصلی مسمومیت دانشجویان سخنی گفت.
محمد مهدی علویان مهر افزود: کارشناسان بهداشت محیط شهرستان شیراز با حضور در محل دانشکده، رستوران ها و خوابگاه های دانشجویی به نمونه برداری از محیط پرداخته اند و در حال بررسی علت اصلی مسمومیت دانشجویان هستند.
به گفته وی، دانشکده فنی شهید باهنر شیراز هم اینک عرصه تحصیل پنج هزار دانشجو است که از این تعداد، یک هزار و چهار دانشجو درخوابگاه سکونت دارند.
رئیس دانشکده فنی شهید باهنر شیراز گفت: بیشتر موارد مسمومیت در این دانشکده مربوط به دانشجویان خوابگاهی بوده است.
علویان مهر افزود: کارشناسان بهداشت محیط شهرستان شیراز با حضور در محل دانشکده، رستوران ها و خوابگاه های دانشجویی به نمونه برداری از محیط پرداخته اند و در حال بررسی علت اصلی مسمومیت دانشجویان هستند.
2027 / 1876
دریافت خبر: سیداحمد نجفی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۸۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

خبر«نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • روایت سیاوش اردلان از حضور اپوزیسیون کنار نیروهای پلیس آمریکا برای سرکوب دانشجویان
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • باید به تشکل‌های تولیدی و نیروی کار اولویت دهیم
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد